11 juni, 2014

Opskrift på skoæskekage med sko på toppen

Min niece blev konfirmeret den 16. maj 2014, og i den forbindelse havde jeg besluttet at lave en kage til hende. Jeg spurgte hendes mor, om der var noget specielt, hun kunne tænke sig. Svaret var: "Ja, jeg tror det skal være noget med stilletter - for hun har ikke kunnet finde de sko, hun gerne ville have på."

Nå okay så.....

Jeg startede med at indfarve noget fondant i hhv. hudfarvet (brugte Wiltons Peach) og sort (også Wiltons), som jeg tilsatte lidt Tyllose, der hjælper med at få fontanten til at stivne. Herefter rullede jeg de to farver fondant ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Jeg hentede en skabelon fra internettet, som jeg klippede ud og den lagde jeg ovenpå fondanten, så jeg kunne skære både en sål og en indersål ud.

Herefter lagde jeg indersålen ovenpå sålen, og lagde begge dele op på en sandal (ubrugt selvfølgelig - ellers må du putte film over den), som jeg havde klippet stropperne af. Her blev sålen, indtil den var helt hård - det tog tre dage!




Samtidig lavede jeg hælen, også af fondant, og denne puttede jeg en træ-spisepind i, så jeg var sikker på, at den kunne holde til vægten af resten af skoen. 





Jeg penslede hælen med lidt vand, og dryssede den med lidt sort glimmer (fra Rainbow Glitter). 

Herefter var det selve skoæske-kagens tur. Jeg lavede en helt almindelig lys lagkagebund, som jeg bagte i en kageform, der kan justeres i størrelsen. Bunden kølede af, og så skar jeg den igennem to gange, så jeg havde tre bunde. 







Jeg brugte den samme kageform til at lægge kagen sammen i. Jeg havde ikke noget kagefolie - det der gennemsigtige plastic, som man kan fore forme med, så jeg bruge et sæt skilleblade til A4-mapper, som jeg havde købt tidligere, men ikke havde haft brug for. Det fungerede fint!




Nu skulle de to forskellige cremer laves. Jeg brugte Hindbær og Chokolade fromagepulver fra Sweet Kitchen, som kan købes i mange kagebutikker fx Frederiksbergkøbmanden på Gl. Kongevej eller på internettet. Fromagepulveret er naturligt på nær et par konserveringsmidler, og det er nemt at arbejde med. Og så smager det altså også rigtigt godt.




Pulveret skal opløses i vand og så blandes med pisket flødeskum.




Jeg smurte nederste bund med chokoladecreme og øverste med hindbærceme. 




Og så smurte jeg hele kagen op med chokoladesmørcreme.




Nu skulle kagen så betrækkes med hvid fondant, så den kom til at ligne en Jimmy Choo skoæske. Desværre havde jeg forregnet mig med fondanten, så jeg var nødt til at rulle den lidt for tyndt ud. Det resulterede desværre i, at kagen ikke kom til at ligne en skoæske så meget, som jeg havde håbet på. 




Jeg lagde et ekstra stykke fondant over kagen, som jeg skar til, så det lignede et låg. 




Jeg lavede et ekstra stykke fondant, som jeg skrev Jimmy Choo på. Logoet fandt og printede jeg fra internettet.



Her er et billede af skoæskekagen, inden skoen blev sat på. Og når vi nu taler om skoen...





Skoen blev gjort færdig ved at de sidste skabelon-dele blev skåret ud og sat på. Jeg forede forstykket med film, så den ikke kollapsede, mens den tørrede. Og så lavede jeg en sløjfe til forstykket. Jeg penslede både for og bagstykke med vand, som jeg havde drysset lidt sort glitter i. 

Inde i skoen satte jeg et lille stykke hvidt fondant, som jeg havde skrevet Jimmy Choo på. Uden om "mærket" lavede jeg små prikker med en kødnål, så det så ud som syninger. Det samme gjorde jeg i hele kanten på den hudfarvede indersål, så den så ud som om den var lavet af lyst læder, der var syet ind i skoen.






På selve konfirmationsdagen blev skoen og kagen fragtet til festen hver for sig, og først på stedet blev hælen sat på skoen med lidt glasur som "lim", hvorefter skoen blev placeret på kagen. Her er det færdige resultat: 





Min niece blev meget glad for kagen, og flere af gæsterne kommenterede, at de havde undret sig over, at jeg havde placeret en rigtig sko ovenpå Niecens kage. Det tog jeg som en kompliment ;-)



22 april, 2014

Sådan laver du et højbed af pallerammer

OBS - Jeg har valgt at udgive dette indlæg, selv om det ikke er helt færdigt. Det har jeg gjort, fordi jeg ved, at der er mange, der gerne vil i gang med at lave højbede netop nu. Når mine er helt færdige, kommer de sidste billeder på ;-)

Så er det ENDELIG blevet forår, og for mig betyder det havearbejde i min skønne kolonihave :-)
Livgarderen og jeg har ca. 10.000 projekter derude hvert år, og i år er ingen undtagelse. En af de ting jeg absolut ville have derude i år var et par højbede lavet af pallerammer.

Jeg kiggede flere steder på nettet efter firmaer, der forhandler brugte pallerammer, og fandt frem til Øsdal, som ligger i Hvidovre. De sælger pallerammer til 70,- pr. stk. og i modsætning til andre steder (Jopa fx), så SKAL du ikke købe 10 ad gangen. Jeg købte 8 stk - for jeg havde ikke brug for flere. Øsdals pallerammer er ikke trykimpregnerede - i hvert fald ikke dem, jeg købte. De er varmebehandlede, og det betyder noget, når vi taler træ, der kommer i kontakt med den jord, som dine grøntsager skal leve i og af.

Det er let at se, om pallerammerne er varmebehandlede. Er de det, har de nemlig dette mærke på siden:


 Tallene på mærket er ikke vigtige - det er kornakset, og det at der står HT, som du skal lægge mærke til. Det betyder nemlig, at pallerammen er godkendt til opbevaring af fødevarer = kan bruges som højbed :-)

Nå men til sagen: Første step er selvfølgelig at få pallerammerne hjem.


Og så er det ellers bare i gang med malingen. Jeg har brugt sort træbeskyttelse - samme som man fx bruger til kolonihavehuse og skure og sån. 


Den ramme der skal være øverst i bedet, skal også males på indersiden ca. 2/3 ned ad siden. Så ser det pænt ud, når du putter jord i. 


Nu er det tid til at stille dem op, der hvor du vil have dem. Mine skal stå i den ene ende af terrassen og fungere som læhegn ud mod vejen. Men først skal du lige banke hjørnerne ind på den nederste palleramme, så der ikke er luft forneden, hvor jorden kan komme ud.




Når du er helt sikker på placeringen, skal bedene fores med plastik. Dette gøres primært for at holde på fugten, når der vandes. Gør du det ikke, risikerer du at skulle vande konstant, for at holde dine planter i live. Jeg har her bare brugt gennemsigtige skraldesække, som jeg først har klippet bunden af, dernæst har jeg klippet posen op på langs i midten - men husk kun at klippe det øverste lag plastik. Herefter har jeg foldet posen ud - og foldet den sammen på midten - på den lange led. Så har jeg klippet posen igennem i  folden - på den lange led, så jeg til sidst stod med to lange stykker plastik.

De passede perfekt i bredden til de højbede, jeg har lavet. Altså til 3 stk pallerammer ovenpå hinanden. Plastikken sættes fast med hæftepistol eller små søm. Ombuk den øverste kant et par cm. Det ser pænest ud. Husk også at overlappe plastikken, så der ikke bliver huller, hvor der ikke er plastik.




Og så skal der jord i bedene. Jeg har brugt grov-jord til bunden - altså jord med både sten og ukrudt i. Herover har jeg så lagt et stykke fiberdug, for at ukrudtet ikke skal kunne trænge igennem. De sidste ca. 25 cm har jeg brugt god, ren havejord iblandet kompost fra genbrugsstationen.